Четвер, 04.07.2024, 01:07


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Chamillionaire
TDwestДата: Понеділок, 15.02.2010, 21:54 | Повідомлення # 1
DUDE
Група: Администраторы
Повідомлень: 188
Репутація: 1
Статус: Offline


Те, що південь Америки рулит, зрозуміло всім: від нью-йоркських реперів, які нерідко говорять про це в своїх інтерв'ю з погано прихованою заздрістю, до російських слухачів, серед яких все більше стає шанувальників жарких мотивів Техасу й Атланти. Сьогодні ми вирішили розповісти вам про життя-буття одного з найцікавіших представників молодого і хорта племені жителів півдня - Chamillionaire.

Роділся Hakeem Seriki 28-го листопада 1979-го року, що було не так вже й давно. Крім витіюватого імені, від батька-мусульманина йому дісталося і суворе виховання. Майбутній The Mixtape Messiah (він же The Truth from Texas, Color Chagin''Lizard і King Koopa) не мав жодної можливості слухати вдома мирську музику, яку батьки на дух не переносили. При цьому вони жили дуже скромно, якщо не сказати, бідно. Наприклад, до цих пір репер на дух не переносить рис, який йому доводилося їсти щодня. Однак горезвісне вплив вулиці зробило свою справу, і Хакім тікав слухати NWA, Public Enemy і місцевих героїв Geto Boys і UGK до друзів, серед яких був знаменитий нині ювелір-стоматолог-репер Paul Wall. У сімнадцять років Хамелеон і Пол стали промоутерами деяких техаських вечірок і таким чином познайомилися з Michael 5000 Watts, культовим ді-джеєм тій місцевості. У нього була своя передача на х'юстонської радіо The Box, а ще 5000 Watts випускав мікстейпів, які розліталися по руках, як хороший гашиш. Спочатку хлопці просто хотіли допомогти йому в промо релізів і студії Swishahouse, а закінчилася ця зустріч Фрістайл на який готується до виходу черговий мікстейп. Результат припав до душі і ді-джею і слухачам. Так почалася музична кар'єра Chamillionaire.

Swishahouse, вотчина 5000 Watts і OG Ron C, потихеньку ставала культової серед земляків, зібравши навколо себе справді талановитих та амбітних реперів. Чимало в тому сприяла енергія молодих Хакима і Пола. Але Watts не поспішав ділитися все зростаючими доходами. «У Swisha House було 13 учасників, і ми були останніми, хто отримував гроші», - згодом говорив Хамелеон. Першим не витерпів Slim Thug, а Chamillionaire і Paul Wall пішли трохи пізніше. Вже тоді у Пола була організаційна жилка, яка дозволила йому зібрати групу однодумців під назвою «The Color Changin''Click». Вони випускали свої мікстейпів і дуже вдало. Тепер, принаймні, не доводилося віддавати левову частку дядька. А тут ще іншої ді-джей з радіо The Box - Madd Hatta запропонував їм випустити повноцінний альбом на своєму лейблі Paid in Full Records. Альбом "Get Ya Mind Correct" розійшовся накладом понад 100 000 копій і був номінований на «Найкращий Інді-Альбом Року» за версією журналу The Source.

CCC стали виїжджати на концерти і за межі свого штату, готували другий альбом. Кілька лейблів пропонували їм контракт, але хлопці не хотіли розмінюватися на дрібниці, чекали свого часу. Тим часом Chamillionaire встиг засвітитися і на мейджора, в альбомі хьюстонца Lil Flip, чий альбом «Underground Legend», випущений Sony, одержав «платину». І начебто все йшло непогано, але знову включився у справу горезвісний «людський фактор» - друзі дитинства посварилися. Причиною були названі «креативні розбіжності». Так це чи знову гроші зіграли свою роль, але Хамелеон йде з групи і з лейбла, зовсім трохи недопрацював над другим релізом. Розлучилися вони з лайкою і скрипом, молодший брат Хакіма, теж репер на ім'я Rasaq навіть тріснув Wall'у при всьому чесному народі. Але зараз, після часу, біф закінчений - кожен займається своєю справою. І той і інший тепер навіть заявляють, що не було ніякого біфа: «Ми просто пішли різними дорогами і більше не спілкуємося».

«І з Swishahouse і з Paid in Full була одна проблема - грошей не давали. І я вирішив працювати тільки сам. Щоб бути впевненим, що гроші нікуди не зникають - контролювати все самому ». Chamillionaire переманив до себе колишнього співвласника Swisha - OG Ron C, який був славний тим, що майстерно робив screwed-мікстейпів у раз склалося, мікстейпів від цієї парочки на вулицях користувалися попитом. Заважали тільки колишні друзі - наприклад, «Paid in Full» випустили альбом «Controversy Sells» під ім'ям Chamillionaire. До речі, саме так повинен був бути названий перший альбом на Universal, який виявив цікавість до Хакім. Але колишні подільники зламали всі плани. Paul Wall ж повернувся до Swisha House і тепер, після відходу звідти Mike Jones, є єдиною зіркою лейбла.

Будучі андеграунд-зіркою Chamillionaire не дуже жалував мейджор лейбли, на його думку, там все обманюють і ніякої користі. Але його менеджер все-таки умовив його злітати в Нью-Йорк на вечірку Nelly, на яку хотів прийти і представник Universal, вже давно полює за хамелеоном. Репер на вечірку полетів, але спізнився. А прокинувшись вранці в готелі, знайшов з десяток дзвінків на мобільному від цього самого «юніверселовца». Невдовзі контракт був укладений. Підтримка лейбла і власний авторитет допомогли підтягти на мейджор-дебют відомих людей: Lil''Flip, Scott Storch, Bun B, Scarface, Mannie Fresh (а колись у King Koopa і Paul Wall не було 20 000, щоб купити в Mannie мінус ), Cool & Dre і Krayzie Bone, сингл з яким, «Ridin», два тижні був першим в американському хіт-параді. В інтерв'ю allhiphop.com на запитання, чи не розорило чи його звернення за бітом до Сторч, Хакім скромно відповів, що йому це коштувало трохи дешевше, ніж зазвичай вимагає Скотт. Репер називає себе перфекціоністом і випустив альбом тільки тоді, коли був повністю впевнений, що нічого ні додати ні відняти. І публіка це оцінила. Що вийшов в листопаді 2005-го «The Sound Of Revenge» став найуспішнішим дебютом Universal за останні 3 роки і з ходу отримав «платину». Телефони його менеджерів стали розриватися від дзвінків з пропозицією записати спільний трек. Пощастило Baby, Lil Wayne, Ciara, Young Buck, DJ Khaled. А ще його почали звати на допомогу новачкам Jibs і Natalie, а це вже визнання. Chamillionaire став жити зовсім іншим життям, але не забув свою сім'ю - допомагає мамі і сестрі, завагітніла в ранньому віці, а брата Rasaq і зовсім підписав на свій лейбл Chamilitary. Він же супроводжує його у виступах, на які брати вважають за краще вирушати на автобусі - літаків бояться.

Для репера було дуже важливим не втратити повагу тих людей, хто підтримував його і розкуповували самопальні мікстейпів в рідному Х'юстоні. Тому через три місяці після виходу «нормального» «The Sound of Revenge», за допомогою Chamilitary Records з'явилася screwed & chopped версія. «Не можна підписуватися на мейджор і відразу плювати на все те, що допомогло тобі добитися цього». І правильно - «не забувай своє коріння».

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka