Четвер, 04.07.2024, 00:40


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Lil Wayne
TDwestДата: Понеділок, 22.02.2010, 21:58 | Повідомлення # 1
DUDE
Група: Администраторы
Повідомлень: 188
Репутація: 1
Статус: Offline

27 вересня 1982 в якомусь брудному пологовому будинку, а може і зовсім на дому, в огидно злочинному і неймовірно жаркому районі Нового Орлеана «17 ward» на світ з'явився немовля, якому дали ім'я Dwayne Michael. Він був єдиним і зовсім небажаною дитиною в і без того хиткої родині. Очевидно, немовля став останньою краплею для справжнього батька майбутньої реп-зірки і тато кинув сім'ю, коли Дуейн ще не було й року. Типове початок для історії про неймовірний успіх, чи не так? Що поробиш, як сказав Louis Logic: «All those Cinderella stories are true, because it happens».

Несмотря ні на що, хтось Reginald Carter на прізвисько Rabbit протягом усього дитинства Дуейна намагався де-не-як підняти сім'ю, він-то і замінив майбутньому реперу батька, а заодно і передав йому президентську прізвище «Carter».

Учівся Візз з рук геть погано: звичайно, адже важко одночасно вчитися і стирчати на вулиці, в кримінальному Орлеані, з друзями, слухаючи реп. А слухали тоді на вулицях цього, іншого слова не підібрати, екзотичного міста абсолютно дивовижних і неповторних виконавців. Тут варто було б трохи заглибитися в історію музики Нью-Орлеана: той абсолютно некомпетентний ярлик «баунс», що в наші дні так люблять вішати ненависники південного репу, насправді стиль хіп-хопу, коріння якого в Miami Bass Music, а душа навіки в Нью-Орлеані. Так от, замість звичного нам «на мене вплинув Big Daddy Kane і Rakim!», Дуейн згадує: «на мене вплинули Pimp Daddy і UNLV (Uptown Niggas Livin Violent)». Залишається тільки здивуватися наскільки добре Wayne був обізнаний, адже на той момент ні Pimp Daddy, ні UNLV не були підписані на який-небудь лейбл, хоча вже й були зірками андерграунду (а трохи пізніше були підписані на Cash Money, але це інша історія.)

НОВИЙ ПАПА

В 93, у віці десяти років, Візз знайомиться з підписаним на молодий лейбл Cash Money Records артистом на ім'я Lil Slim. Як це часто буває, він вражає його своїм репом. Нам залишається тільки здогадуватися, як десятирічна дитина змогла вразити дорослого мужика, але Slim обіцяє познайомити з керівництвом власного лейблу - Brian «Baby» Williams і Ronald «Slim» Williams. Відбувається це через півроку.

Стоіть зауважити, що політика лейбла Cash Money радикально відрізнялася: вони намагалися брати якістю, зібрати під одним прапором кращих реперів Нью-Орлеана, тому вразити відразу CEO лейблу не вдалося. В якості втішного призу Baby залишає Дуейн свою візитку, мовляв «подзвони, коли підростеш».

Віззі не став втрачати часу і насів на телефон Cash Money, після чого глава лейбла великодушно, аля Тайлер Дерден, сказав: «Тепер я бачу, що ти дійсно хочеш бути репером». І приєднав його, до другого дитині на лейблі - Gangsta D aka Lil Doogie. Так з'явилася група BG'z (Baby Gangstaz), яка, щоправда, проіснувала лише кілька місяців. Тим не менше, вони встигли випустити дебютний промо EP «True Story» в тому ж 93 році.

С ним сталася цікава історія: Lil 'Doogie читав на цьому EP на порядок більше, в силу того, що був старшим Wayne'a і так вже вийшло, що ім'я BG закріпилося за ним, а Baby D (так на той момент називав себе Дуейн) був приписаний, як гість у декількох треках, коли вийшов вже повний альбом «True Story».

На той момент у Cash Money був активний біф з іншим нью-орлеанського лейблом - Big Boy (відомим хіба що тим, що з їх лав вийшов Mystikal). Одного разу мати Візз почула дисс свого ненаглядного єдиного синочка на ворожу контору і ... заборонила йому спілкуватися з Cash Money і носити мілітарі одяг (не забуваємо, що хлопцеві було всього 11 років).

Але її заборона тривала не довго ... Незабаром вітчима Дуейна вбивають, і єдиним, який опинився поблизу був Baby. «Я пам'ятаю як я зателефонував йому і спокійно сказав усього кілька слів, щось типу:« Ок, та він помер ... », - буде багато пізніше згадувати Wayne, - Baby забрав мене, посадив у свою машину, і я заплакав там на задньому сидінні, я був в шоці ... Тоді він глянув мені в очі і сказав: «Гей, ніггер, ти плачеш, ніби втратив батька, що за херня», і з цього дня єдиним моїм батьком став Baby, і ми з ним один одного не втратимо ».

КРАЩИЙ з нині живих

Час йшов, Візз (вже під більш звичним для нас ім'ям Lil 'Wayne) час від часу з'являвся на альбомах артистів Cash Money, але активних проектів з його участю не було. Все змінилося, коли в 97 було прийнято поворотний для лейбла рішення - була сформована група у складі BG, Juvenile, Young Turk та Lil 'Wayne - Hot Boys, all-star group, як їх називали. А взагалі-то «Hot Boys» - це назва новоорлеанський банди першої половини ХХ століття. За легендою, коли вони, нарешті, були спіймані, рівень злочинності у місті різко впав.

Перший альбом групи підірвав Луїзіани, хоча розліт осколків не перевищив меж штату. Було продано близько 400 тисяч копій, що для незалежного лейблу було неймовірно багато, завдяки чому на Cash Money Records звернув увагу мейджор Universal. Був підписаний контракт на 30 мільйонів, за яким Cash Money Records переходив під крило цього гіганта.

За цей час Візз значно змінив свій стиль. Його новим кумиром став однофамілець Jay-Z, звідси й особливості читання. На його альбомах, починаючи з 2000 року, це якесь наслідування Джігге чується виразніше, що Вейн і не заперечує.

Наступний альбом Hot Boys зірвав банк: платиновий сертифікат плюс скажена популярність, але за законами жанру казка вчасно скінчилася. Один за іншим учасники групи залишали Cash Money, але порівняння з пацюками, що біжать з потопаючого корабля, було тут недоречно.

Держав на плаву цей корабель неповнолітній Lil 'Wayne. Початок його сольної кар'єри ознаменовано 1999 роком, коли йому ще не виповнилося 18-ти років. Специфічна читка Уейна + біти Mannie Fresh чудово поєднувалися, перший сингл «Tha Block Is Hot» підірвав як належить, і альбом розійшовся мільйонним тиражем. Потім в 2000 команда Wayne + Fresh закріпила успіх з золотим "Lights Out».

Коли настав важкий для Cash Money час, а артисти почали залишати ринок, CEO лейблу прийняла рішення назвати наступний альбом Візз «500 Degreez», як нібито сіквел до найуспішнішого альбому Cash Money - Juvenile «400 Degreez». Як того і слід було очікувати, що покинув лейбл Juve образився. Та не на жарт!

В гніві він на скору руку сфабрикував чи то бутлег, чи то мікстейп сумнівної якості під назвою «600 Degreez», на якому і представив світу свій дисс на Lil'Wayne під назвою «A Hoe». Претензії стандартні: «Ти нікого не вбив, а в тебе набита сльоза, я тебе не бачив на районі, ти не ніггер, ти дірка», і все в такому ж дусі. Візз откоментіровал цей випад спокійно: «Я поняття не маю що там за дисс, я його не чув. Може там і було щось, для мене не має значення. Я не забуваю своїх і, якщо що, я за будь-якого з нашої колишньої команди віддам життя, будь то BG, мій нигер Turk або той же Juve ».

Звичайно, це дуже здивувало хіп-хоп громадськість, особливо тих, хто пам'ятав, як жваво Wizzy опускав Big Boy Records, які особисто його і не зачіпали ніколи. Більше того, на його наступному альбомі Tha Carter виявилася пісня «I Miss My Dawgs», присвячується втекли Juvenile, Turk і BG, і аж ніяк не погрози звучали в цьому треку.

Доречі, цей альбом ( «The Carter») цікавий хоча б тим, що це перший альбом повнолітньої Уейна, його тексти стали глибшими, теми обширніше ... та й самолюбства додалося: у перші ж синглі він заявляє «I'm cash money Makaveli, ya ain't ready ... The best rapper alive since the best rapper retired (Я Макіавеллі з Cash Money ... (натяк на Тупака) Я кращий репер з залишилися в живих, після того як кращий пішов у відставку (натяк на Jay-Z)) ».

ПРЕЗИДЕНТ КАРТЕР # 3

Час, як ми вже відзначали, йшло, на Cash Money приходили і йшли виконавці, одне залишалося незмінним - Lil 'Wayne і Baby, які називали одне одного родичами. Тому, знову ж таки, як сніг на голову звалилося заява, зроблена самим Уейном в 2005, про те, що він залишає лейбл, на якому провів більше половини життя, і переходить на Def Jam до хлопцеві Джігге. Правда, врешті-решт, заява себе не виправдала і Візз залишився на Cash Money, але сам він прокоментував: «Насправді я й справді збирався до Jay-Z. Але стан справ на Cash Money змінилося в кращий бік, і я залишився », що зовсім не виключало можливість відходу. Baby ж сказав: «Уейн був частиною лейблу, їй він назавжди і залишиться. Ми родина! ».

Багато чуток ходить з приводу того, що Уейн знаходиться під певним впливом Baby і робить все, що йому «наказує господар», але авторитетні видання вважають за краще відносити це до параноїдальною фантастики, значить так само зробимо і ми з вами.

Недивлячись на те, що у Візз є 6-ти річна дочка від власної стилістки, чоловік він досі неодружений, але авторитету йому додає той факт, що він постійно крутить романи з самими красивими дівчатами, та ще якими! Дівчина Вейна була коли-то не хто інша, як da baddest bitch, Тріна з Майамі. Їх союз теж довгий час був усього лише слухом і в інтерв'ю заявляли, що вони «просто друзі», але після спільної пісні «Don't Trip» в інтерв'ю журналу Sister 2 Sister Тріна зізналася, що у них роман і довго нерозумно хихикала. Пізніше в інтерв'ю журналу Vibe вона ж сказала, що вони «обидва неймовірно щасливі і більше нам, читачам, нічого знати і не треба». Weezy ж обмежився скупим «ми один одного охрененно розуміємо, тому що ми обидва репери». Правда, Едем тривав не так довго, і незабаром у підступні мережі Візз, який вже відростив стали знамениті дреди, попалася Лорен Лондон, відома модель і куртизанка. Наркоман з вічним склянкою в руці настільки зачарував дівчину, що вона вмить залетіла. У вересні 2009 року вона дала життя новому, тепер третій, нащадку Картера. А незабаром підоспів і четвертий, матір'ю якого є співачка ниві. Ось тако ловеласом виявився наш герой Дуейн Майкл Картер.

Доречі, про імені репера. В інтерв'ю артист часто признавався, що просить людей називати його Уейн, без «д» на початку. «Я викинув« д », так як мій батько ще живий, і я не хоу бути Джуніор. Я вважаю за краще ім'я Уейн. »

В середині 2005 року BG і Juve остаточно посварилися з Lil 'Wayne'ом, тим не менше, все, що можна почути на їх адресу від Картера це коротке« F ** k »в черговому інтерв'ю. Ні дисс, ні будь-яких акцій на подобі G-Unot він не влаштовував. До f ** k-списку згодом приєднався Mannie Fresh, колишній бітмейкер Cash Money, у свою чергу «залишив човен». Після його відходу з лейблу Візз звели в чин «президента Cash Money Records».

Що дає це звання, і досі загадка, бо власниками лейблу все ще є брати Williams. Але все прояснюється, коли Уейна Картера оголошують президентом нового підрозділу Cash Money, Young Money Records. «Нарешті я отримав повну свободу, і мені нахрен тепер ніщо не заважає», скелі рифлені зуби від радості, радіє Візз.

Його альбом 2005 року «Tha Carter II» розійшовся мільйонним тиражем і отримав від критиків звання «Best Cash Money album ever», а сам Уейн був названий одним з кращих ліриків півдня.

НОВІ ПРОЕКТИ, НОВІ ТУРБОТИ

В 2006 він також по вуха в справах: спочатку Візз працює над спільним альбомом з Baby aka Birdman, назва якого «Like Father, Like Son» знову ж таки підкреслює їх «спорідненість». Крім того, в розробку пішов ще один цікавий проект - альбом «I Can't Feel My Face» з «дипломатом» Juelz Santana, який спочатку замислювався як мікстейп, але повинен вийти як повноцінний альбом.

Крім того, ходило багато чуток про відродження Hot Boyz: нібито BG, Juvenile і Mannie Fresh готові записувати новий альбом, але за умови, що на ньому не буде ненависного Baby. Уейн начебто як стоїть за вітчима горою. Але пожежі без диму не буває. Стара ватага здається доповзла до студії і записує новий альбом. Реліз заплановано на 2010.

На 2008 ж був запланований реліз «Tha Carter III». Доля цього бідолашного альбому вражає. Протягом майже всього 2007 року він переносився з однієї дати на іншу. Нарешті, фанати зітхнули вільно: Cash Money оголосив, що встановлено остаточний реліз - початок літа 2008. І тут, новий скандал: за кілька днів до прем'єри готовий альбом був злитий в інтернет. І всьому виною «безневинна» фраза Уейна в інтерв'ю журналу «Foundation»: «F * ck all mixtape deejays». Розгнівані DJ'і тут же і помстилися репера. Але серйозних втрат в продажах це дійство не зазнало, і все завдяки вірним фанатам, які за перший тиждень обдарували-таки свого кумира першим мільйоном проданих копій. Ця планка не корилась жодному реперу з тих пір, як 50 Cent в березні 2005 р. зарядив своїм мегауспішним «The Massacre». У результаті - 3Х платина і скажений успіх турне.

2009 рік Візз вважає найщасливішим і плідним для лейблу. «Ми підписали багато нових артистів, від Bow Wow до brand new entertainer Drake. Я не хочу знати, що там сталося між Bow Wow та Jermaine, але він тепер мій чувак. А Drake - його ми знайшли в Канаді, і повірте, у нього велике майбутнє! Зараз йде робота над відразу кількома альбомами. Baby, Jay Sean і Kevin Rudolf вже вистрілили новинками. На подгони я і Дрейк. Плюс компіляція від мого лейблу. Все ОК. »

Но тепер, оглядаючи новинні блоги, можна розчарувати Візз: суд засудив репера до року ув'язнення за незаконне зберігання зброї. І хоча дата релізу сьомого альбому вже призначено - 1 лютого 2010 - не виключено, що доведеться почекати. Але наш герой сподівається, що обійдеться без крайнощів, треба ж і в студії попрацювати.

Дискографія:

Tha Block Is Hot / 1999 / Cash Money
Lights Out / 2000 / Cash Money
500 Degreez / 2002 / Cash Money
Tha Carter / 2004 / Cash Money/Universal
Tha Carter II / 2005 / Cash Money/Universal
The Leak [EP] /2007 / Cash Money/Universal
Tha Carter III / 2008 / Cash Money/Universal
Rebirth / 2010 / Cash Money/Young Money/Universal
Tha Carter IV / TBA / Cash Money/Young Money/Universal

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka