Четвер, 04.07.2024, 00:37


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Історія брейк дансу, терміни, основні рухи
SVshkaДата: Четвер, 04.02.2010, 00:23 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Администраторы
Повідомлень: 14
Репутація: 10
Статус: Offline
Брейк данс (англ. Break dance) — стиль вуличного танцю, що розвився з хіп-хоп-руху в Південному Бронксі (Нью-Йорк), на початку 70-х років. Цей танець є одною з підвалин хіп-хоп культури. Це найстаріший і найвідоміший зі всіх стилів хіп-хоп-танців.

Наприкінці шістдесятих, початку 70-х років з'явилися люди, котрі почали своєрідно рухатися під музику. Отак виникло танець, невдовзі який отримав назву "Good Foot", завдяки однойменної платівці легендарного Джеймса Брауна. Good Foot був єдиним танцем, у якому люди стали поєднувати падіння на грішну землю із елементами обертання. B-boying зародився в Бронксі, у одному з районів Hью-Йорка. Сам термін B-boy чи B-boying придумав dj Kool Herc, який часто крутив платівки різними вуличних тусовках. Слово B-boys означає Break boys- хлопці, танцюючі під ламані римты музыки(отсюда, до речі, пішло назва Breakbeat). Hекоторые початківці танцюристи, бувало, зациклювалися на окремих элементых й намагалися працювати у рамках якоїсь однієї напрями. Багато хто розцінював, що не зовсім правильно, оскільки справжній B-boy мусить уміти все. Першим, хто зміг вирізнитися з натовпу і продемонструвати свою індивідуальність, був колектив Rock Steady Crew, яка об'єднала між всі напряму, і зумів надати кожному танцювальній елементу свою особливу прикметну рису. Завдяки нового покоління би-боев breaking знаходить нове життя. І на першу чергу це заслуга пуэрториканцев, що змогли наново осіменити танцювальну хіп-хоп культури і висунути бреакинг більш високий рідейь. Вони пԾчҰли еалууити до твнці більше акробатичних трюків і наполегливо працювали винаходом нових танцювальних елементів. Hапример, добре відомий усім B-boy на прізвисько Crazy Legs з команди Rock Steady Crew свого часу не придумав і впровадив у маси такі елементи, як backspins і windmills. Дуже сильно вплинули на процес відновлення B-boy культури фільми з участю зірок східних єдиноборств, наприклад як-от Брюс Лі. Hекоторые танцюристи намагалися використовувати у своїх рухах елементи кунг виженіть, оскільки фільми, у яких вузькоокі хлопці досить шустро махали саме руками і ногами, бали дуже популярні Hью-Йорке у середині 70-х років. До речі, такий танцювальний елемент як windmills побачив світ завдяки стилю кунг виженіть і дозволяв людині різко в стрибку відривати туловиже від статі. Брейкинг, інакше кажучи бі-боїнг, істотно відрізняється решти танцю. Можна було навіть сказати, що це прогресивне розвиток попередніх форм танцю.

ЕЛЕМЕНТИ БРЕЙК ДАНСУ
| | | WINDMILL | | |
Windmil або гелік, по-російський. Сам елемент являє собою крутіння із широко розсунутими ногами. Напевно самий популярний елемент, після найпростіших. Ви встаєте так, щоб ваше тіло було обперто тільки на руку (як на turttle), потім від'їжджаєте на руці убік (для розгону). Потім ви на швидкості повернутися у вихідне положення на руці, у якім ви були до від'їзду. Але поштовх повинен бути сильним, щоб набрати швидкість. Далі права нога махає нагору, а ліва під неї, як підсікання. І ви переходите на спину, але ноги повинні бути широко розсунутими. При переході на спину рука повинна складатися. Швидкість у вас у цей час повинна бути пристойна. Потім перевертаєтеся зі спини, підставляючи під живіт руку. І все по новій, тільки без розгону, тому що швидкість уже досить швидка. Якщо ви зробите всі правильно, у вас вийде гарний гелік. Щоб навчитися його робити вам знадобиться близько 2ух тижнів завзятих тренувань.

| | | ЧЕРЕПАХА | | |

Татл - невідь що складний елемент, який роблять майже всі би-бои. Йому можна навчитися досить швидко, оскільки особливою фізичної підготовки зайве. Отже приступимо. вам треба лягти на підлогу, причому ліктями треба упертися в живіт, тобто те щоб долоні ви були рівнобіжні підлозі. Спочатку, ви утримувати рівновагу ногами і головою, тобто ваша голова і ваші ноги стосуватимуться статі. Потім вам треба навчитися стояти те щоб тримати усю вашу тіло на руках. Потім вам треба буде навчитися відпускати одну руку, цим тримаючись в одній руці. Навчіться по черзі стояти спочатку на неї руці, потім у інший. Тобто, ви будете перекочувати власної ваги з одного руки в іншу. Коли ж ви навчитеся робити це, то можете скидатися на руках. Коли ви вже вільно зможете триматися на правої і лівої руках, вам можна буде потрапити виконувати татл. Ви встаєте на руками і починаєте повертатися, так само як ви вже ходили, але тепер просто колу, постійно перекладаючи вагу з одного руки в іншу. Поступово в вас виходити крутитися швидко. Добре виконаний татл виглядає ефектно як в початківця би-боя, і у проффисионала. Зважуйтеся і ви все вийде.
| | | СВІЧА | | |

Свічка робиться стоячи на руках. Само собою вона представляє кручення на одній руці. Спочатку ви стоїте на руках, а потім відпускаєте одну руку, як би відштовхуючись їй і прокручуєтеся на другій. Проти годинникової стрілки: захід з правої руки. Після того, як права рука встає на підлогу йде зміна правої руки на ліву, як тільки ліва рука встає на підлогу, йде мах ногами (мах такий же як на headspin), після маху ногами, вмить йде кручення корпусу в ліву сторону. Ноги витягуються вгору і випрямляються. Кручення корпусу повинне бути тривалим.
| | | ФЛАЙЕР | | |

Флай сам собою елемент cложный і виснажливий. Якщо ви хоч бачили гімнастів, котрі з цапа роблять махи ногами, то це це і є флай... Він має у собі кілька гидких правил які будь-який самостійно учень сам він не знає і здогадується про неї: перше, непотрібно намагатися підняти якомога вище сідницю, ця сама просто свинство. Друге, залежатиме дивлячись у який бік ви вчіть цей елемент: проти годинниковий стрілки при вымахе вперед моментальним може бути мах правої ноги вниз як підніжка! По годинниковий стрілці при вымахе в перёд відповідно мах лівою ногою вниз як підніжка! Третє: махати треба далеч від намагаючись хіба що дотягтися ногами до чогось у своїй не забувати про мах ногою вниз, повторюю, як підніжка! І треба постійно тримати рівноваги, перекладаючи свій центр тяжкості на різні руки. Зважуйтеся.
| | | СВАЙПС | | |
Swipes елемент середньої складності, навчитися йому досить легко, його легше учити, чим windmill. Він найважчий для пояснення! Почати можна так: (проти годинникової стрілки) захід проводитися з правої руки, після того, що стосується правої руки підлоги йде зміна руки на ліву, права рука не повинна стосуватися підлоги, вона повинна бути над грудьми, одночасне тіло повертається животом у верх. Захід проводитися на одну ногу, на ліву, права витягується вперед, потім йде мах правою ногою і поштовх лівої, права рука махом переходить в положення під себе, а ліва йде за правою і встає майже поряд з правою рукою. Ноги повинні махати від себе, прагніть закручувати ноги під себе, щоб swipes був по кругу! Go ahead!
| | | БОЧКА | | |
Спершу, якщо ви хочете навчитися робити бочку ви повинні уміти робити гелік через голову і через лікті! Найперше ви повинні навчитися заходити на неї, захід такий самий як на гелік при дотику спини до підлоги ноги повинні бути зведені в зацеп: проти годинникової стрілки: права під лівою ногою, за годинниковою стрілкою: ліва нога під правою ногою. Обертання повинне бути пружинистим і м'яким, ноги треба укручувати під себе незалежно в яку сторону ви крутитеся, головною опорою є голова прагніть робити плавні переходи з плеча на плече інакше відіб'єте нирки!! При виході на голиву, нрмтискуйтб ноги жо Զивоӂа і не забувайте про згаданий вище!! Все інше також як і на геліку.

Рухи

Щодо окремих частин брейкденсу часто вживають такі терміни як топрок (toprock), апрок (uprock), футворк (footwork), фрізи (freezes), суїсайди (suicides) та Пауермув (power move).

Отже термін Топрок вживається винятково до рухів, що виконуються у позиції стоячи. Топрок демонструє координацію, почуття ритму та підкреслює стиль брейкера. Переважно топрок є першою частиною виступу танцюриста. Він дозволяє розігрітись та перейти до наступних етапів.

Апрок — це частина топроку в якій присутні елементи змагання або битви. Це різноманітні прокрути, увертання, присяди та ін. Часто апрок виглядає як бій без контактів.

Футворк (дослівно — «робота ногами»)- елемент, що виконується в присадженому положенні. Тобто брейкер впирається обома руками, а частіше одною в підлогу та виконує різноманітні рухи ногами. Переважно футворк виконується по колу. Такі елементи називають пробіжками (англ. «step»). Сюди відносятся 6-step, 2-step, coffee grinder.

Фрізи — це завмирання брейкденсера на декілька секунд в чудернацьких та надзвичайно складних положеннях. Фрізи виконуються на одній/двох руках, на голові, на ліктях та інших частинах тіла.

Суїсайди — раптові падіння на спину, живіт, ягодиці та ін. Суїсайди часто виконуються як завершення виступу брейкденсера. Ці рухи часто виглядають надзвичайно небезпечними та болісними. Однак численні тренування та спеціальна техніка мінімізують небезпеку пошкоджень.

Паумермув — напевне найскладніша частина брейкденсу. Переважно це обертальні та циклічні рухи, що вимагають надзвичайної координації рухів, сили м'язів, гнучкості та відточеної техніки. Своє походження пауермуви беруть з гімнастики та деяких єдиноборств. Сюди відносится гелікоптер (windmill), флаєр (flare, рух запозичено з гімнастики), хедспін (headspin, обертання в положенні сточи на голові), найнті (1990, обертання в положенні стоячи вертикально на одній руці), ейртвіст (airtwist, airflare).

Змагання
Змагання брейкерів традиційно називаються батлами. Переважно глядачі батлу утворюють коло або квадрат всередині якого по черзі виступають брейкери. Баттли можуть відбуватись між одинаками, тобто 1 на 1, та цілими командами. Конкретний виступ танцюриста називають виходом. Тобто у випадку змагання двох чоловік, кожен з них може мати наприклад по два виходи тривалістю по 30 секунд, оскільки виступ є надзвичайно виснажливим. Окрім баттлу існує ще поняття джем. Джем — це не стільки змагання скільки просто демонстрація можливостей кожного брейкера.[size=10][size=8]
http://depositfiles.com/files/ybdlayo6e

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka