Вівторок, 02.07.2024, 00:10


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Графіті: хроніка пікіруючих бомбардувальників
TimurovkaДата: П`ятниця, 19.03.2010, 23:11 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Модераторы
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline


ПІДГОТОВКА:

Стоп, аміго. Якщо ти вже ломанулся з балоном в руці на вулицю, злегка охолонь. Для початку потрібно вирішити, що саме ти будеш малювати, а потім накидати скетч (ескіз) будинку, олівцем на папері. Малювати треба відразу декілька заготовок - і руку поставиш, і зможеш вибрати кращий варіант. Май на увазі: якщо особа вперше підійшла до стіни без скетчу, зобразити на ній щось добре з ходу не вийде, тільки місце загадиш. Приступати до роботи варто з вже готовою і отрисованною на ескізі ідеєю - це сильно поліпшить результат. Ескіз малюють чорно-білим, а кольори прикидають в розумі. Остаточний варіант варто ще кілька разів намалювати на різних сторінках - руки «запам'ятають» руху, звикнуть до майбутньої роботи і результат нікого не обламає:).

Стіна Стіні ВОВК

Стіну вибрати важко. Правила такі: безлюдне місце, вільне від гопників і бонхедов, які впевнені, що хороший бомбер - мертвий бомбер. Май на увазі, що кодекс честі райтерів не дозволяє малювати на стінах житлових будинків і в їхніх під'їздах. Місцевим мешканцям це може і не сподобатися, а їм повз ходити щодня. Нахрена настроювати піпл проти свого брата-райтера?

Райтери шукають інші місця, це не проблема. Тунелі, опори і палі мостів, сірі огорожі вздовж ліній електричок, огородження заводів і комбінатів, задвірки гаражних кооперативів ... Так можна знайти туєву хучу відповідних стінок, де реально спокійно і повільно вчитися малювати, нікому при цьому не заважаючи!

ПОКРИТТЯ

Стіни, аміго, всі різні. Тут ось які проблеми: якщо стіна дуже пориста (або сильно зашпакльована), то фарба буде просто "йти" вглиб, слабо прокрашівая поверхню. Значить, фарби знадобиться багато більше, а це зайві бабки. Занадто гладка поверхня, (наприклад, фарбування залізо) теж не подарунок: фарба буде сильно текти, і малюнок, вважай, зіпсований. Звичайно, для фарбування найкраще підходить рівна, отгрунтованна поверхня, але таку на вулиці знайдеш навряд . Хоча, багато хто серйозно підходять до справи райтери попередньо грунтують приглянуте місце. Але для цього потрібно набагато більше коштів і часу. Непогано також попередньо почитати, як це робиться, (в довіднику «ремонт своїми руками», наприклад:)). Май на увазі, що якщо до складу стіни входить гіпс, то колір фарби сильно зміниться, і буде відрізнятися від очікуваного.

Я ЗАВЖДИ З СОБОЮ Беру

Що беру? Ну, не відеокамеру ж!

Фарбу беру, ясно. Звичайно це балони. У приміщеннях за наявності постійного струму можна працювати і компресором, але це - з області ненаукової фантастики. Давай на базар за балонами тому, що це якось природніше:)

Де купити? На будівельних ринках і в магазинах, звісно. До речі, ціни особливо не розрізняються, так що можна не паритися, і закуповуватися, де ближче. Прийнятна ціна 65 - 90 рублів за штуку, обсяг штуки 300 - 400 грам фарби, і вистачає її приблизно на 1 кв. метр. Є, звичайно, балони ціною до 500 руб. і вище, але нафіга козі баян? Ми ж не роллс-ройс фарбуємо. Перед покупкою проси перевірити балон тому, що лажів і підробок зараз багато. Балон повинен видавати рівномірний струмінь і не плюватися фарбою. Кольорів зараз можна знайти до фіга - вибирай на смак!

КАПИ

Ще можуть знадобитися насадки (капи - caps): для того, щоб отримувати лінії різної товщини. Для першого разу не завдавай собі клопотів, а взагалі - їх можна купити у спец-магаз. Але можеш і сам змайструвати із стандартних насадок. Наприклад, розколупав дірку капи, отримаєш більш товсту струмінь. Запіхнешь в дірочку голку від шприца - лінія стане тонше. Для подібних експериментів використовуй капи від закіінчившихся балонів, а то запорешь нову насадку - балон почне «плюватися»!

Багато райтерів підкреслюють чорні контури вугіллям, крейдою або свинцевим олівцем. Якщо тобі буде зручніше працювати так - купи потрібну приблуду в будь-якому магазині для художників.

МАРДА

Наступним номером у списку "Resque Righter Kit» йде респіратор. Звичайно, якщо бомби на свіжому повітрі - можеш і обійтися, але все-таки бажано мати цю байду при собі. Для туннельщіків і мостовиків просто обов'язкова штука. Малюєш в приміщенні - тоді взагалі без розмов. Без респіратора надихаєшся фарбою до одуріння, два дні будеш сякатися і плюватися кольоровими соплями, а твої легені будуть розфарбовані яскравіше попугайского хвоста. Коротше, запасайся: стандартний респіратор коштує близько 250 рублів, його вистачить надовго. Для вулиці підійде і дешева масочка (20 рублів), але для приміщення - тільки респіратор.

Що ще? Рукавички, щоб уберегти руки від фарби. Май на увазі, що на сто відсотків тобі вони не допоможуть, ти все одно вимажешся, і тому захвати що-небудь для відмивання лап. Це може бути бензин, гас, ацетон, розчинник або, хоча б рідина для зняття лаку з нігтів (якщо тобі це ближче:)).

Звичайно, жратва. Поклади в рюкзачок якого-небудь їстівного лайна. Пам'ятай, що робота в тебе шкідлива - з фарбою, а тому захопи з собою пару літрів молока - вгамовувати спрагу і нейтралізувати погане вплив барвистих парів. Не дай Бог, що ти від пива та інших джин-тоніків, а то знаю, чим все це закінчиться:). Взагалі, навіть після однієї пляшечки пінного нормальної роботи не буде - захочеться не писать, а писати (наголос на перший склад) ...

Раз пішли на СПРАВУ ...

Одному на справу ходити не в кайф, факт. Якщо є можливість, запроси із собою друзів - з кимсь можна буде поговорити, поради запитати. Май на увазі, що якщо ти незаконно бомбити навіть в не людному місці, проблеми у тебе все одно можуть виникнути. Тому райтери заздалегідь намічають шляхи можливого відступу (на випадок, якщо доведеться втікати:)), і ставлять пару чоловік недалеко від себе на стрьомі. Умови про сигнал небезпеки і НІКОЛИ особливо не розкидати свої речі, тримаючи все в компактно упакованому рюкзаку. При необхідності треба просто схопити рюкзак і зникнути. Все, що ти не зможеш понести - пропаде. І ще ось що: якщо тебе все-таки притиснули (особливо менти) - не сперечайся, не сварися. Нічого не пояснюй ім. Не барзій, тримайся з гідністю, говори на рівних, попросять грошей - бери з собою на цей випадок рублів триста, цього зазвичай вистачає. Відкуповується і не поспішаючи іди: закінчиш пізніше.

ПРОЦЕС ПІШОВ

Місце знайдено, респіратор надітий, скетч затверджений ... Вперед!

На Пісяючого Хлопчика в даному випадку було витрачено 14 балонів фарби, пара респіраторів, 3 пакети молока, і 4 години часу (включаючи обідня перерва). Причому, в половині балонів до кінця роботи залишилася фарба, що приємно:).

ЗРОБИВ ДІЛО - помий ТІЛО

Треба прибрати за собою робоче місце. Залишати після себе купу порожніх балонів та інший мотлох не варто з багатьох причин. Перша - це вже банально-нафіга смітити в своєму місті. Не треба срать там, де живеш. Так що збери пустушки (використані балони) в приготований пластиковий пакет і кинь в найближчу мусорку.

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka