Четвер, 04.07.2024, 02:02


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Інтерв'ю Ассаі
SVshkaДата: Середа, 03.03.2010, 23:04 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Администраторы
Повідомлень: 14
Репутація: 10
Статус: Offline

"Наскільки близько я до світу хіп-хопа - на це питання відповість мій новий альбом, у тому числі і мені".

При всій банальності фрази, треба визнати, що аналогів Ассаі не знайти ні в нашому шоу-бізнесі, ні навіть в зарубіжному. Everlast? Cage? Тепло, але не те. Рішення піти з Krec далося важко, але, як показали минулі півтора роки, було вірним - зараз потреба туманної творчості Ассаі чи не вища, ніж знало пітерське тріо в свої кращі часи. Чим зараз зайнятий Олексій і чого чекати від нього найближчим часом - в сьогоднішньому інтерв'ю.

Розкажи, що за проект "Живий Ритм".

"Живий Ритм" це наш реп / джаз живий музичний фестиваль. Ми запрошуємо абсолютно різні колективи для участі. Хтось виступає під живий супровід вперше, а хтось спочатку починав з цього. Ми робимо його для себе, для розвитку музичної культури, для об'єднання стилів, нових знайомств. Всі дуже різні як на сцені, так і в залі.

Навіщо ти так охоче ділишся своїми музикантами? Чому вибраний такий неблизький тобі МС як ST на найближчий концерт?

У Санкт-Петербурзі всі граючі музиканти, які з себе щось представляють, знаходяться на очах. Багато з них ми знаємо. І для них не складає труднощів за декілька днів вивчити програму реп-виконавця. Зараз у Ассаі немає повного складу і ми орієнтуємося по формату заходу. Оркестровий або джазовий, а якщо не хочемо нагромаджувати, то це просто ударні, клавіші, бас-гітара, труба або саксофон і секвенсор. Але основний ідеолог фестивалю я і Руслан Гаджімурадов (ударні). З ST ми познайомилися на сумісному концерті в Алматі. Він відмінний музикант і нам подобається його поточна творчість. Ми вже спільно грали декілька пісень в Москві на нашому концерті 7 лютого і, як мені здалося, більшості людей це сподобалося. На жаль, найближчі, група Krec, відмовилися брати участь в нашому фестивалі, по якихось особистих міркуваннях, мабуть.

Що за історія з вкраденим альбомом? Чи спливав він де-небудь потім?

Все дуже банально. Я переїздив в іншу квартиру з купою особистих речей - труси, шкарпетки, штани, кофти, кеди і комп'ютер з проектами пісень. А Руслан перевозив все своє залізо до нас на репетиційну точку. Всі ці речі лежали у нас в машині. По дорозі ми заїхали в гості до нашого звукорежисера і, природно, все барахло залишили в машині. Спустилися і нічого не виявили. Нічого поки ніде не спливало. Хоча, подібний гон явно не перешкодив би більшості реп-виконавцям Санкт-Петербурга.

У якому стані зараз процес запису / твори цього альбому? Розкажи про нього.

Ми не поспішаємо, пишемо його у Андрія Самсонова. Експериментуємо із звуком, хочемо використовувати в записі небанальні інструменти. Хочеться піти від монотонності, дати пісням більше повітря, музичною складовою. Якщо говорити про вірші, мені б дуже хотілося бути з самим собою максимально щирим, що ніяк не відноситься до мого попереднього альбому. В даний момент я переконаний, що краще небагато почекати натхнення, чим щось видавлювати.

Третій альбом буде першим, записаним зовні Krec. Ти пам'ятаєш ваш останній концерт разом?

Так, коли ми його випустимо, буде купа порівнянь - швидше б! Останній концерт був відразу після концерту в Лужниках в клубі Цистерна Хол в Москві. Приблизно щось схоже відбувалося в перебігу року до нашого прощання. Я з вдячністю згадую хлопців, коли дивлюся на фотографії зроблені для нашого першого альбому. Але в тому статусі, у всіх рухах тіла групи, темах пісень і в музиці переді мною зростала величезна стіна.

Ти - артист із стажем. Чи змінився спосіб твору тепер, коли музику складає не бітмейкер, а "живий" колектив?

Так, все змінилося. Тепер, коли ми робимо пісню всі разом, запинаюся не тільки я один. Звук постійно трансформується переїздить з репетиційної крапки на студію, поступово, один за одним підключаються інструменти і кінцевий результат не явний. І немає під рукою диска старого фанку або джазу. Diana Krall тепер мені більше нічого не винна. У авторстві я бачу цінність музики, розумію і відчуваю це. Тепер все починається приблизно так - чотири чувака сидять зі своїми інструментами і хто-небудь говорить чарівне: "Давайте що-небудь придумаємо?"

"Ліфт" дуже схожий на те, що називається хітом. Чи розумів ти, що пісня дійсно вдалася, коли ви записали її?

Мені на самому початку дуже подобалося її грати. Я довго писав ці нехитрі вірші, і вона стала не просто піснею для мене, а віддзеркаленням моєї любові і всіх складнощів, з якими ми стикаємося знаходячись в цьому стані. У мене все вийшло і вона стала хітом для мене, чим я був дуже задоволений.

У Підсумках року на Rap.ru ти не увійшов до десятки артистів. При цьому, концертна вимога у тебе більша, ніж у деяких з тих, хто увійшов. Чи означає це, що ти і твій слухач все далі від хіп-хопа? Який останній реп ти слухав?

Наскільки близько я до світу хіп-хопа - на це питання відповість мій новий альбом, у тому числі і мені. Але я явно не резидент певного стилю. Реп-музика віджимає і викидає багато російських артистів, які не міняються з альбому в альбом. І нікому вже не цікавий сенс або відсутність сенсу в твоєї пісні, якщо у тебе приблизно однакова музика і інтонація. Останнім з реп-музики був Lil Wayne з новим альбомом "Rebirth". Він, звичайно, повністю кінчений персонаж, але у нього відмінний саунд-продюсер. Я в даний момент відкритий для співпраці з будь-якими стилями. Можливо, нам здасться цікавим і актуальним присутність на нашому альбомі якого-небудь російського реп-виконавця, але ми про це до останнього нікому не скажемо.

Обіцяний осінній тур в 70 виступів обернувся, по моїх підрахунках, в 17 концертів, що теж немало, але проте. Що трапилося?

У мене був такий період, коли інформація від нас не контролювалася і ми знаходилися в очманілому стані. А людям, які займалися нашими концертами, потрібно було просто більше продати міст. На пропозицію організувати тур завдовжки в 70 місто ми відмовлятися не почали, але всі ми бачимо, що вийшло.

Заявлено, що ти в співавторстві з Іллею Стоговим пишеш енциклопедію російського репу. Це, м'яко кажучи, несподівано. Розкажи про цей проект.

Приблизно так само як і з туром, справа йшла з книгою і відео на пісню "Вальс". Це досить цінний урок. Тепер всі обіцянки ми прагнемо виконувати і 70 міст доїжджуватимемо цього року, перезнімемо відео на "Вальс" навесні, з іншою знімальною групою. Ще знімемо відео на нашу сумісну пісню з Maestro A-sid "Силует", ну і, звичайно ж, альбом. А подібної книги точно не буде.

Ти перший, хто три дні підряд давав концерти в Москві - і все з успіхом. І все-таки на питання "Як справи?" на останньому ти незмінно відповідав "Хуйово". Все дійсно так?

У мені багато демонів, які не дають мені спокійно жити. На останньому концерті я переживав з приводу попереднього виступу з оркестром. Ми витратили багато часу і сил, щоб він відбувся, у всіх була нервова напруга.

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka