Четвер, 04.07.2024, 01:06


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Kanye West
TDwestДата: Понеділок, 01.02.2010, 23:22 | Повідомлення # 1
DUDE
Група: Администраторы
Повідомлень: 188
Репутація: 1
Статус: Offline

Каньє Омарі Уест (анг. Kanye Omari West рід. 8 червня 1977 в Атланті, штат Джорджія, США) - американський репер, співак і продюсер. Десятиразовий володар премії Греммі. Світовий тираж його записів складає більше 15 міллінов копій. В якості музичного продюсера співпрацював з Jay-Z, Alicia Keys, Janet Jackson, TI та іншими.

Kanye народився і виховувався в Чикаго батьком-фотожурналістом і матінкою, доктором наук і викладачем в університеті. Він, на відміну від більшості реперів, не пізнав світу брудних підворіть і торгівлі креком, оскільки ріс у забезпеченої сім'ї представників середнього класу. Втім, є підозра, що кишеньковими грошима його не балували - інакше для чого будучи в Китаї (там працювала його мати), дрібний демонстрував на вулицях навички в карате, за що китайці кидали йому монетки. Ініціатива карається: незабаром мама наклала заборону на таку форму підприємництва та вилаяла початківця Хастлера за те, що «отримує гроші з жебраків китайців». Та й вистачало тієї дрібниці тільки на морозиво ... Каньє провів дитинство, граючи в баскетбол, малюючи, вигадуючи відеоігри. Але всьому свій час, і розгадка кодів вперемішку з пінаніем м'яча одного разу наскучили нашому малюкові - він вирішив спробувати себе в музиці, якої і віддався на 100%.

Першими, хто зачепив його за живе і дав зрозуміти, що йому подобається, були дебютували тоді Kid 'n Play і De La Soul «Me Myself & I». У місті, де на той час не було ні одного реп-радіо, говорити про справжній хіп-хоп було смішно. Тим не менше, Каньє це не зупинило. Про результат такої самовідданості можете судити самі.

Начал він з того, що вкрав клавіші «Касіо». Команда склеїлися тут же: «Моя мати дружила з матір'ю Common, тому, коли я почав займатися музикою, Common цілком закономірно ув'язався за мною». І хоча вперше Каньє зустрів No ID під час запису першого альбому Common «Can I Borrow A Dollar?», Він відразу відзначив його як розбирається в соул людини.

В той час для тих, хто займався бітмейкінгом, гарантій на майбутнє не існувало, ось Каньє і вступив до Державний Університет Чикаго. Але спокуса взятися за музику був занадто великий.

На наступний рік він кинув інститут і продав свою ланцюг, щоб отримати грошенят на переїзд в Нью-Йорк. Не все йшло гладко, а за злетами, принизливо низькими - згадки гідно хіба що участь у Jermain Dupri «Life in 1472» - слідували тривалі періоди незатребуваність. У 2000 році Kanye підняв голову і підвів підсумок чорній смузі - він продав треки на альбоми Lil Kim, Beanie Sigel і Da Brat, і, що ще більш важливо, по-справжньому зацікавив стовпів тогочасної Roc-A-Fella, Демон Деша і Шона Jay -Z Картера. Йому довірили роботу над альбомом Jay-Z «Blueprint» і Kanye не підвів.

Диск назвали кращим альбомом Джіггі з часів незабутнього «Reasonable Doubt», а це дорогого варте. «Takeover», «Izzo (HOVA)», «Heart Of The City (Ain't No Love)», «Never Change» - внесок містера Уеста був вагою як за кількістю, так і за якістю. На пару з іншим генієм з стаєнь Roc-A-Fella, талановитим продюсером Just Blaze вони дали Jay-Z абсолютно новий саунд, побудований на соул-семпли і запітченних надривних вокальних партіях. Більше мелодій, а й більше кача! А Jay-Z, як ніхто інший, вміло оснащували утворилася конструкцію дотепними метафорами і нещадними панчлайнамі. Парі бітмейкеров напророкували велике майбутнє і помилилися тільки в одному - Kanye домігся багато більшого, ніж відміряно обдарованій продюсеру.

Новость про те, що Kanye West бачить себе в якості чинного репера могла якщо й не шокувати, то міцно здивувати - зірку зловив хлопець? «Багатьом цього не зрозуміти, але я почав робити біти тільки тому, що почав писати тексти, - пояснює він. - У 1996 році я побив Common'а у фрістайлі ».

В 2002 році ми почули його в треку «Bounce» на «Blueprint 2» у самого Jay-Z. Не кожному починаючому випадає такий шанс! Однак на хліб Kanye поки заробляв іншим. Кілька треків для Джіггі (у тому числі прекрасно всім відомий «'03 Bonnie & Clyde». Дещо для Talib Kweli, у тому числі «Get By», головний хіт альбому «Quality». Ну і по дрібниці - Trina, Cam ' ron, Scarface. А потім була автокатастрофа 23 жовтня, яка мало не поставила крапку в цій толком не почалася кар'єрі ...

Ця подія стала певною мірою визначальним. Надихнувшись, два тижні по тому, з зафіксованої щелепою, Kanye вже записував «Trough The Wire», якому судилося стати першим синглом його дебютного альбому. Звідси ж упевненість, що тільки Бог допомагає йому, звідси і релігійна лінія в текстах, і ще один суперхіт «Jesus Walks» теж почався десь тут.

«Коли я йду в студію, я перетворююся на звіра, на чудовисько, у Майка Тайсона, - пояснює Уест свою методику. - Я відчуваю бажання зносити людям голови своїм бітом. Я роблю трек і говорю про себе: «Фаррелл, ти чув таке?» Так, коли я складаю музику, я намагаюся вразити Andre 3000 і Pharrell. Ну а коли сідаю за тексти, намагаюся зробити так, щоб здивувати Jay-Z ».

В 2003-му він здивував і тих і інших. Зосередившись на альбомі, на бік він випускав виключно хіти - «Stand Up» для Ludacris, «Slow Jamz» для Twista, «You Don't Know My Name» для Alicia Keys. Ну і трохи для DMX, Memphis Bleek, Lil Kim, Freeway, Fabolous, TI А на самому початку 2004-го вийшов довгоочікуваний «College Dropout» і наче увірвався в кватирку вітер розігнав пил по кутках затхлій кімнати, на яку в ті роки став бути схожим хіп-хоп. Двічі платиновий альбом явив широким масам зовсім нову штуку - «свідомий» хіп-хоп, але не нудно-повчальний, а популярний! А його «Jesus Walks» так і просто став хітом на всі часи.

Поки гаряче, Kanye накувати заліза. У 2004 він був продюсером альбом John Legend, за допомогою «Overnight Celebrity» воскресив кар'єру Twista, а також працював з такими різними артистами, як Janet Jackson, Brandy, Mobb Deep, D-12, Slum Village, Shyne, Jin, Talib Kweli, Jadakiss , Cam'ron, Consequence, 213, Mos Def - далі скрізь. Не дивно, що в 2004 West подарував мамі будиночок в Лос-Анджелесі, а на здачу - «Мерседес» CLK500.

2005 рік вийшов тріумфальним для Kanye. Другий альбом "Late Registration» перевершив успіх первістка - за тиждень з полиць магазинів забрали 860 000 примірників. Він доклав руку до успіху альбому Common, спродюсував треки для надпопулярних Game і Mariah Carey, претендував відразу на вісім нагород Греммі - найпрестижніших у світі музики (у підсумку виграв три). Нарешті, він затвердив себе в статусі борця за проблеми свого народу під час телеефіру, присвяченому урагану "Катріна".

Отношеніе Kanye до соціальних проблем його країни гідно окремого абзацу. Чи не відчувши на собі тягаря злиднів, він, тим не менш, є активним і послідовним захисником чорного населення. Часом навіть здається, що у своїх викривальних заявах він перегинає палицю - слова «політики їдуть додому на« мерсах »та« бентлі », поки чорне населення вмирає від голоду» звучать одночасно і кумедно, і істерично. Але не забувайте, що старше покоління афроамериканців чудово пам'ятає расову сегрегацію в дії.

Тексти Kanye часом не менш радикальні. У «Crack Music» він звинувачує президента Рейгана, що той «приніс в гетто крек», щоб таким чином зупинити «чорних пантер». Буш-старший і ніхто інший, на думку Kanye, дав Саддаму хімічну зброю. Ну а Бушу-молодшому дісталося в ефірі телемарафону, присвяченого жертвам урагану "Катріна". 2 вересня 2005 на всю країну Kanye West в прямому ефірі NBC, відклавши листочок з заготовленими фразами, до повного здивування що стоїть поруч коміка Майка Майерса ( «Остін Пауерс») заявив, що «ненавидить те, як сьогодні зображують нас [чорних] засоби масової інформації. Якщо показують чорну сім'ю - вони крадуть. Якщо білу - вони шукають їжу ... Минуло п'ять днів [в очікуванні допомоги федеральної влади], тому що більшість постраждалих були чорними. І навіть я, скаржачись на це, виглядаю лицеміром, тому що сам відвертався від екрану телевізора, будучи не в силах на це дивитися ... ». Майк Майерс, який вирішив, що Kanye закінчив, продовжив було читати заготовлений текст, але репер перебив його фразою «Джорджу Бушу плювати на чорне населення». Камеру моментально перемкнули, але слова розлетілися по країні. Мабуть, це була найжорстокіша критика влади за весь час трагедії в Новому Орлеані.

У 2006 році скандаліст і метросексуал все більше пожинав лаври, а працював - так, однією лівою. Знову отримавши відразу три Греммі, Каньє заявив, що й престижна нагорода за «альбом року» повинна була дістатися саме йому. На церемонії MTV EMA він посварився організаторів, за те, що кліп на «Touch The Sky» залишився без нагороди. А крім цього - написав трохи музики для «своїх хлопців» Rhymefest, Lupe Fiasco і John Legend, а також для статусних хлопців Game, Jay-Z і Diddy. Виступав у турне перед такими легендами як U2 і Rolling Stones. А також готував альбом, новий альбом «Graduation», який ми почуємо чи то навесні 2007-го, а то ще пізніше.

І що ж ми спостерігаємо? Життя Уеста став головною концепцією його записів. Його грайливий, але пристрасне вираження думок, емоцій і суперечностей, пов'язаних зі спробами описати життя середнього класу, в якому він виріс, працював, на який був злий, за який радів. Він торкається теми коледжів, життя братства, секс, що полюють за грошима одиноких жінок і свій власний матеріалізм, який грунтується на невпевненості у завтрашньому дні. І швидку їзду ... Це, мабуть, одна з небагатьох тем, що Каньє намагається обходити стороною (drive slow, homie!).

«Я йду до того, щоб створити образ людини, який поки що ніхто толком не торкався. Такого піжон, який вірить в Бога, але ухлестивал за панянками. Розумієте, про що я? Про людину, що витратить останній долар, щоб купити круту машину ... Ось про який образі я зараз думаю ».

Уест говорить: «Я відрізняюся від деяких не тим, що визнаю всю цю фігню про бандах, зброю і т.д., а тим, що відкрито говорю, звідки я, і співаю про це, співаю про вуличного життя, співаю для тих , кому вона близька і зрозуміла. Співаю для чорних, білих і всіх інших. Я реальний настільки, наскільки це можливо. Я - новий світ хіп-хопу. »

11.09.07 Kanye West випускає свій третій сольний альбом. На альбомі Kanye West «Graduation» помічені такі люди як Chris Martin (COLDPLAY) в пісні «Homecoming», Daft Punk на головному трек альбому «Stronger», T-PAIN (висхідна зірка R & B 2007 =)) в пісні «Good Life» , Mos Def ( «Drunk And Hot Girls»), Dwele ( «Flashing Lights»), Lil Wayne (Barry Bonds). Альбом став мультиплатиновим, що за таких складних часів - наддосягнень.

25 листопада 2008 - виходить четвертий альбом.
Новий альбом Kanye West'а вийшов дуже сумним і в той же час гарним подарунком для своїх слухачів переживають його особисті проблеми, як своі.Прошлой взимку від невдалої пластичної операції померла мати артиста Donda West, яка також була його менеджером і другом.Певец дуже сильно переживав цей чорний етап у своєму житті вирішив написати альбом несхожий на все що він робив до етого.Альбом 808s & Heartbreaks виправдовує свою назву, він переповнений деперессівнимі акордами і страхітливими барабанними ударамі.Также передають його думи два запрошені зірки, які пройшли «фейс-контроль» на його альбом-це тріумфатор всіх можливих реп-премій Lil Wayne і Young Jeezy.Новое творіння вийшло неоднозначним, але одне можна сказати точно він не стоїть на місці і йому є, що сказати своїм Поклоник за допомогою музики, адже мова музики теж существует.Етот альбом може виявитися для кого-то просто даремно витраченим часом, але тільки для тих хто ніколи в житті не любив ...

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka