Четвер, 04.07.2024, 00:44


Головна
Реєстрація
Вхід

Hello Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
50 Cent
TDwestДата: Субота, 09.01.2010, 17:15 | Повідомлення # 1
DUDE
Група: Администраторы
Повідомлень: 188
Репутація: 1
Статус: Offline

50 Cent (справжнє імя`я Кертіс Джексон) – народився 6 червня 1975 року в Нью – Йоркському Квінксі – одному із найбідніших, чорних кварталів міста.
Його мама була торговцем креку, так як це була найбільш популярний прибуток для простих чорних. Вже у 8 – м років, він розумів, що його мама торгує, але йому було пофіг, тому що мав усе що хотів. Одного разу його маму знайшли вбитою, вбивцю так і не знайшли, напевне це були конкуренти, але в цей час нікому до цього не було діла. Пацана взяли в сім`ю родаки мамки, які дуже не хотіли, щоб він пішов по тій самій дорозі, що і мама. Але життя заставило Кертіса вийти на вулицю і почати торгувати. І у цей самий час він почав пробувати читати реп, як усі його ровесники видавав із себе крутого репера як 2PAC. Свій псевдонім “50 Cent”, він узяв у крутого гангстера із Fort Green Projects, який недавно до того покинув світ цей… Сам фіфтік сказав так “ Подумав що це буде круто – люди коли ж, почують мене, будуть згадувати його….”. Після того як він побував у тюрмі, він серйозно задумався, про те щоб зав`язати з торгівлею, та серйозно зайнятися РЕПОМ. Також сильним фактором став його син Маркіз, який допомагав йому морально. Спочатку його треки стали сильно популярними на вулиці і тоді він вже почав думати про запис на студії. Перша людина, яка звернула увагу на молодого репера був Jam Master Jay, один із учасників легендарної групи Run – DMC, але їхня співпраця довго не тривала. До тепер фіфті згадує Jam Master Jayа з повагою. У 1999 році Кертіс знайомиться з продюсерським формуванням The trackmasters і з їхньою допомогою був познайомлений керівниками лейблу Columbia. Керівники лейблу побачивши талант репера, не хотіли позбутися можливості добре заробити і відправили 50 Centa записувати свій перший албюом. Зі слів The trackmaster всього за два з половиною тижні було записано 36 пісень, набагато більше, ніж потрібно було для альбому. Записаний альбом сподобався босам із Columbia і вони підписали з репером контракт про вихід альбому в тираж. І тут сталася велика трагедія, яка майже перекреслила для фіфті його кар`єру і життя. 24 травня 2000 – го року, біля дому його бабусі в нього вистрілили 9 – ть разів, одна з куль попала йому в лице. Це сталося за день до того, як він мав зняти свій перший кліп і за кілька днів до виходу його альбому. Дізнавшись про це Columbia зразу розірвала контракт із репером. 50 Cent провів 13 днів у лікарні, де переніс операцію, і пару місяців не встаючи з ліжка в домі. Після цого він не знав, що робити, так як його кинули на студії, і повернутися туди не було шансів. З альбомом на руках фіфті почав штампувати свій альбом на вулиці і Power of a Dollar (так називався його перший альбом) почав користуватися великою популярністю на вулицях Нью – Йорка. Найбільшого успіху альбом дістав через пісню How to rob – у якій він розказував, як грабував таких хіп – хоп монстрів, як Jay –Z, Timbaland і т.і. Після цієї пісні багато реперів почали говорити “Хто цей 50 Cent?”, і це йому принесло ще додаткову порцію популярністю.
У 2001- му був випущений другий альбом фіфті, який мав назву Guess Who`s Back, у цьому йому допоміг Sha Money XL. У цьому самому році і створюється група G – Unit (Gorilla Unit), у якій репер стає головним. З допомогою G – Unit він записує ще один альбом 50 Cent is The Future. Дізнавшись про це багато студій хотіли підписати контракт, але самим шустрим виявився Eminem який дав йому контракт з Shady/Afterman Records. У 2002 році Eminem випустив автобіографічний фільм 8 миля, у якому був саундтрек фіфті Wanksta. Осінню 2002, почалась робота над альбомом Get rich or die Tryin на студії Емінема у Лос – Анджелесі. Get rich or die Tryin побачив світ 6 – го лютого 2003 року.Всього для альбому було записано 48 пісень, але ввійшло тільки 16. За перший тиждень було продано аж 872 тисячі екземплярів. Пік слави 50 Centa – це вихід його автобіографічного фільму Get rich or die Tryin який дістав шалену популярність, і в свою чергу приніс реперу багато грошей і слави. У 2007 вийшов його альбом Curtis який був у конкуренції з альбомом Kanye Westa і на жаль 50Cent програв цей спор і казав, що завершує кар`єру, але в 2009 іийшов його новий альбом Before I Self Destruct і як кажуть багато журналістів, що це останній альбом репера. На 100% ніхто ще не впевнений, що це його остання робота, ну не будемо гадати, пожевемо побачимо.
50 Cent входить до TOP 10 реперів за всю його історію, і напевне буде прикладом для ще багатьох поколінь.!

 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024

 POWERED BY TDwest & SVshka